6 Ağustos 2014 Çarşamba

AGLAYAN PASTA



KEK ICIN MALZEMELER
4 yumurta
3 TÜRK kahve fincani seker
3 TÜRK kahve fincani un
Yarim kabartmatozu
3 yemek kasigi kakao

1,5 su bardagi süt pistikten sonra üzerine dökülecek

Yumurta ve sekeri iyice cirpiyoruz. .. un kakao ve kabartmatozunu da ekleyip karistiriyoruz. .... önceden istigimiz firinda 180/ 20 dak pisirip . Ilk alevi giden kekin üzerine 1,5 bardak süt ü gezdirip sogumaya birakiyoruz.
ÜZERI ICIN MALZEMELER

4 tane schlagsahne / cigkrema
4 Sahnefest / krema sertlestirici
4 vanillesekeri
Bunlarin hepsi cirpilip iyice sogmus olan kekin üzerine yayilir.

CIKOLATA SOS

2,5 su bardagi süt
1 yemek kasz nisasta
4 yemek kasigi kakao
Yarim cay bardagindan biraz fazla seker
Bu malzemeleri bir tencereye alip kaynayana kadar devamli karistirarak pisiriyoruz, koyulasinca tencereyi atesten aliyoruz.... bu sos mutlaka iyice sogmasi lazim, ara ara cirpma teliyle karistirirsaniz hem kabuk baglamasini önlersiniz hemde daha cabuk sogur.

Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder