6 Ağustos 2014 Çarşamba

BAMYA CORBASI


Bol Limonlu TÜRK mutfaginin vazgecilmez yemeklerinden birtanesi Bamya - corbasi

MALZEMELER

Kuru Bamya ( TÜRKIYEDEN )
Ku$basi Et
2 tane büyük kuru sogan
2 dis sarimsak
2-3 tane domates
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi tereyag
Biraz siviyag
Limon
Karabiber, pulbiber, tuz

Kuru Bamyalarimizi bi tencereye alip biraz Limon suyu ile üzerine sicak su döküp 10 dakika kadar kaynamaya birakiyoruz. ( LIMON cok önemli salyalanmasini önleyecektir, mutlaka haslama suyuna Limon katmayi ihmal edmioruz )
Bu arada bir tencereye yagimizi alip kusbasi etlerimizi kavurmaya birakioruz .
Etimiz kavrulurken domates, sarimsak ve soganlari soyup küp küp dogruyoruz....... kavrulan etlere sogan ve sarimsaklari ekleyip birlikte kavurmaya devam edioruz. Soganlar ve sarimsaklar öldükten domatesleride tencereye ekleyip 1-2 dakika daha kavurup salca, pulbiber ve karabiberini de arzu ettiginiz mikatara göre ekledikten sonra suyunu göz karari koyup icine 1 tüm Limonun suyunu SIKIP kaynamaya birakiyoruz . En son haslanmakta olan bamyalari ocaktan aldiktan sonra süzüp iplerinden kurtariyoruz.... Bamyalar kesinlikle soguk su ile temas etmeden kaynamakta olan salcali suyumza alioruz ... suyu eksik ise KAYNAMIS su ekleyebilirsiniz.... fazla karistirmadan tencereminizin kapagini kapatip agir ateste pismeye birakiyoruz.... 20-30 dakika sonra yemegimiz servise hazir.

AFIYET OLSUN


0 yorum:

Yorum Gönder