6 Ağustos 2014 Çarşamba

PATLICAN, DOMATES, SOGAN VE YESIL BIBERLI GÖZLEME

KIRSEHIR YÖRESINE AYIT BÖYLE BOL SEBZELI ACILI GÖZLEME .....OLMAZA OLMAZLARDAN YANI ! 

HAMUR MALZEMELERI
Un
Su ( ilik)
Süt ( ilik )
Siviyag
Maya
Tuz

Klasik bildigimiz sekilde bi hamur yoguruyoruz .... hamurumuzu mayalanmaya birakip ic harcimizi hazirliyoruz.

IC HARC
1-2 tane patlican
4-5 tane kuru sogan
3-5 tane yesil biber .... arzu eden aci biber de kulanabilir
3-4 tane domates

Bütün sebzeleri yikadiktan sonra .
( Patlicanlari pijamali soyuyoruz )
Hepsini minik minik olabildigine kücük kücük dogruyoruz. ( Robot kullanmayin,sebzeler sulanmasin )

Minicik dogradigimiz sebzelere pulbiber siviyag ve tuz ekleyip salata gibi karistirip bi kenara aliyoruz ....

Bu arada mayalanmis olan hamurumuzdan limon kadar bezeler alip, oklava yardimi ile aciyoruz .... ic harcimizdan 2-3 yemek kasigi kadar actigimiz yufkanin yarisina güzelce hertarafina gelecek sekilde yayiyoruz ve yarim ay seklinde kapatip kenarlarini parmaklarimizla bastiriyoruz ki harcimiz dökülmesin ! Ben pizza tavasinda pisirdim, sac da tabiki daha orjinal oluyor ... yoksa teflon tavada agir ateste de pisirebilirsiniz .... her iki tarafi terz düz yaparak pisiriyoruz .... ic harcimiz bitene kadar bu islemi devam edioruz ..... arzu eden ayni hamurdan peynirli veya patatesli de yapabilir .....

AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder