6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kaşarlı Sucuklu Pide

i

kasarli_sucuklu_pideMalzemeler

  • 500 gr un
  • 350 ml ılık içme suyu
  • 20 gr yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 kg taze kaşar peyniri
  • 1/2 kangal sucuk
  • 8-10 adet çarliston biber
Yapılışı
Öncelikle suyun 100 ml’i kadarını bir kaba / bardağa koyup içine mayayı ve şekeri ilave edin. 2-3 dk bekleyip maya iyice eriyene kadar karıştırın. Mayamız üstünde köpükler oluşuncaya kadar bekleyecek bu şekilde mayayı çalışır hale getirmiş oluyoruz – takribi 10 dk yeterli gelecektir – Bir kaba unu ve tuzu koyup hafifçe karıştırın. Üstüne kalan su ve mayalı suyu ilave edip tüm malzemeler iyice karışana kadar iyice yoğurun – minimum 15-20 dk. – Her markanın unu farklı oranlarda su kaldırdığı için hamura su ilave ederken bunu lütfen gözardı etmeyin. Hamurumuz mutlaka yumuşak olmalı. Kulak memesinden daha da yumuşak olması makbul.  Eğer ekmek makinanız varsa malzemeleri makinada da karıştırabilirsiniz -
Hamuru yoğurduktan sonra 1.fermantasyon için bir kaba koyun ve üstünü strec film veya folyo veya kendi kapağıyla kapatın. Genelde 1-1.5 saat içinde ilk fermantasyonu hamur tamamlar. Ama genel olarak hamur 2 katı büyüklüğüne eriştiğinde 1. fermantasyon tamamlanmış demektir. Hamuru o zaman çıkarın ve hafifçe gazını almak için 4-5 defa yoğurup, bölmek üzere masaya alın.
Hamuru küçük bir mandalina büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayıp altını unladığınız bir tepsinin içine dizin. Sonrasında üstlerini nemli bir bezle örtün ki üstleri kurumasın. 10 dk dinlenmeye bırakın.
Açtığınız hamurların içine doğradığınız kaşar,sucuk ve biberleri yerleştirin
Ve dikkatli bir şekilde kenarlarını katlayın. Katlarken hamurun zarar görmemesine dikkat edin yoksa eriyen kaşarlar tepsinize akacaktır
Hamurun kenarlarına yumurta sarısı veya erimiş tereyağ sürdükten sonra önceden ısıttığınız 250 C ‘lik fırında pideleri kızartın. Takribi 15 dk ‘ de pideler pişmektedir. pideler çıktıkça bir tepsiye alın ve üstünü bir örtüyle kapatın ki kurumasın. Bu tariften yaklaşık olarak 10-12 tane pide çıkacaktır. tarif sevgili arkadasim Mine Destan’a ait tskler Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder