6 Ağustos 2014 Çarşamba

KIBRIT KEBABI

PhotoGrid_1404847771729-1
KIBRIT KEBABI
Cok sevdigim canim Arkadasim Nurcan’in memleketi Izmir/ Ödemis’e ayit bir tarif …. ben ilk defa Arkadasimda
yedim ve cok begendim… pratik az zahmetli herkesin sevecegi tarzda bi yemek .denemye deger diorum…. umarim
sizlerde begenirsiniz

MALZEMELER
4-5 tane büyük patates
250 gr az yagli kiyma
1 tane kuru sogan
2 yesil biber
2 domates
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
kimyon, pulbiber
yarim kg yogurt
2 dis sarimsak
patatesleri kizartmak icin bol siviyag

HAZIRLANISI
ilk önce patateslerimizi soyup yikadiktan sonra olabildigne ince ince kesiyoruz… ( bunun asli rendelenmis
patatesle oluyor, fakat ben cok chips gibi buldum )…..tekrar bi sudan gecirdikten sonra süzüp kizgin
yagda kizartmaya aliyoruz….. bu arada tavamiza biraz siviyag ekleyip kiymamizi kavurmaya basliyoruz
arkasindan minik minik dogradigimiz soganlarida kiymalara ekleyip kavurma islemine devam ediyoruz.
dogradigimiz biberleride ekleyip iyice suyunu cekmeye yakin kabugu soyulmus domatesleride ilave ettikten
sonra salca, bahartlarimizi ve tuzumuzu da harcimiza katip yarim cay bardagi su ile biraz sulandirdiktan
sonra sosumuz hazir.1-2 dakika kisik ateste agzi kaplali bi sekilde kaynatmaya birakip atesten aliyoruz.
kizartigimiz patatesleri evvela 2-3 kat havlu kagit üzerinde yagini cektirip servis tabagina aliyoruz
arkasindan sarimsakli yogurdumuzu üzerine gezdirip en son kiymali harcimizi da ilave ettikten sonra yemegimiz
servise hazir. AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder