Levrek Fileto Malzemeler
3 tane levrek balığı
1500 gr kaya tuzu
5 adet defne yaprağı

1 Yemek kaşığı bal
3 adet domates
3 adet kırmızı biber
2 sıkma limon suyu
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet avokado veya bir yemek kaşığı hazır sos
50 gr. terayağ
Karabiber
2 baş sarımsak
Levrek Fileto Tarifi
Levrek balığımızı fileto şeklinde çıkartalım dilerseniz balıkçı da bu işi yaptırabilirsiniz pullarını almayı unutmayalım.Sarımsaklarımızı kaya tuzumuzu defne yapraklarımızı robotta çekelim ve levrek filetomuzun her tarafını kapatacak şekilde yağlayalım buzdolabında bir iki gün bekletelim daha sonra iple veya çengel ile güneş olmayan serin bir yere 1 hafta asalım.Daha sonra avokado larımızı soyalım zeytin yağımızı sıktığımız limon suyunu ve ince doğradığımız soğanlarımızı karıştıralım bir salata elde edelim .Kırmızı biberlerimizi ve domateslerimizi odun ateşinde közleyip soyalım ve bir tavaya bal ile birlikte 7-10 dakika arasında kavuralım robottan çekerek püre halini almasını sağlayalım füme balıklarımızı tuzu çatlatıp çıkartalım ve ve tabağımızın altına salata karışımını üzerine levrek filetolarımızı son olarak hazırladığımız püre halindeki sosumuzu döküp servis edelim afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder